Utama  |  Artikel  |  Kedai


minyak herba asmak, asmak, dherba, herba

Artikel,Herba,Rawatan Alternatif

“Sebab apa ramai kata produk Asmak best sangat?”

20 May , 2019  

Kongsi / Share

Asmak ialah jenama produk berasaskan herba dan bahan semulajadi yang makin mendapat sambutan masyarakat pengguna, termasuklah produk Minyak Herba Asmak, Bedak Asmak, Jus Asmak Gold, Asmak Queen, Asmak Herbs dan Madu Kurma Merah.

Sebab apa ramai kata produk Asmak “best” sangat dan mendapat sambutan hangat dari pengguna? Pengasas Produk Asmak, Nor Fazilah Abd Mohd ada penjelasannya.

asmak, minyak herba asmak, nor fazilah

NOR FAZILAH… Pengasas produk Asmak

“Sebab utama dengan izin Allah. Sebab kedua ia bukan petik dari kilang produk sedia ada. Kami akan buat kajian ringkas dulu bahan utama dan produk macam mana kami nak.

Kedai

“Kami juga kaji pasaran serba sedikit. Ambil tahu apa pasaran nak. Lepas tu bermulalah proses dengan kilang yang memang kami pilih,” catat beliau dalam hantaran terbaru di Facebook pada Isnin 19 Mei 2019.

Asmak ialah jenama produk oleh Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) berpusat di Bentong , Pahang.

Ia syarikat mengeluarkan produk berasaskan herba dan bahan semulajadi sebagai pilihan alternatif kepada pengguna bertujuan membantu masyarakat tempatan dan sejagat meningkatkan tahap kesihatan dan kesejahteraan.

Sehingga ini ada lebih 20 produk jenama Asmak, termasuklah Minyak Herba Asmak, Bedak Asmak, Jus Asmak Gold, Asmak Queen, Asmak Herbs dan Madu Kurma Merah.

Nor Fazilah yang juga Pengarah Eksekutif MHAMSB berkata, produk Asmak dihasilkan menerusi tujuh kilang, bukan sebuah kilang, kerana setiap kilang mempunyai kepakaran dan kelebihan berbeza.

“Kami berbincang dengan kilang supaya chemist mereka boleh cadangkan bahan lain yang sesuai digabungkan kerana itu kepakaran mereka.

Baca juga:  Naikkan seri wajah dengan ramuan herba

“Mereka akan R&D dan berikan sample. Reject sampai 10 kali tu biasa. Dekat sini sahaja ambil masa berbulan. Pakai sendiri dan mereka yang terdekat.

“Jika berpuas hati, minta dia buat sample lagi dalam 50 – 200 unit untuk beri pada agen dan pelanggan pula. Jika fasa ni dapat feedback positif, baru kami proceed. Sini pun ambil masa berbulan,” tegas beliau.

Malah menurut Nor Fazilah, jika tidak berpuas hati, syarikatnya akan batalkan dan buat lain.

Katanya, walaupun Asmak banyak produk, semuanya tidak dihasilkan secara cincai, sebaliknya semua ada proses tersendiri.

Dan, catat beliau, sepanjang menghasilkan produk setakat ini, ada dua produk dihentikan pengeluaran kerana satu produk bermasalah, manakala satu lagi ialah produk makanan seiras jamu.

“Produk kedua kami batalkan saya berasa lega sebab saya memang tak berapa suka nak jual produk yang kita tak tahu kesan jangka masa panjang pada pengguna.

“Tak naklah jadi pendosa tanpa sedar kan. Walaupun ada permintaan tapi keselamatan pengguna lebih penting buat kami,” tegas beliau.

Beliau akui pendapat sesetengah orang bahawa mudah untuk menghasilkan produk, tetapi katanya, pendapat itu hanya benar jika sesuatu produk dihasilkan secara cincai.

Katanya, semua orang dapat menghasilkan produk, tetapi tidak semua dapat menjualnya.

Ini kerana katanya, hanya produk yang “dibuat dari hati” akan memberi kesan jauh lebih baik pada pengguna. – dherba.com

Imej: produkherbaasmak.wordpress.com


Comments are closed.

error: Content is protected !!