TANYA
dherba, herba, rawat, ubat

1. Semua info di laman ini hanya maklumat umum dan mungkin berdasarkan amalan serta kepercayaan tradisional. Dan, semua kandungan di laman ini tidak ditulis oleh doktor perubatan (medical doctor), kecuali jika dinyatakan. Semua info hanya untuk pengetahuan am dan tidak boleh serta tidak sepatutnya dianggap sebagai nasihat perubatan.

2. Justeru, anda dinasihatkan mendapatkan konsultasi doktor perubatan (medical doctor) untuk penjelasan lebih lanjut, tepat, semasa dan sahih berhubung masalah kesihatan yang anda alami secara spesifik, terutama jika ia berulang dalam jangka sederhana atau lama.

3. Anda juga dinasihatkan membaca, mengambil berat dan mematuhi semua pengumuman / hebahan, peraturan dan penguatkuasaan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dari semasa ke semasa berhubung perubatan herba dan rawatan alternatif.

4. Jika pun ada sebarang perkaitan dengan rawatan dan perubatan di dalam mana-mana info atau artikel di laman ini, ia hanya sejenis pengetahuan am berkaitan ikhtiar perubatan herba dan rawatan alternatif berdasarkan pengamatan serta amalan tradisional.

5. Dasar kami tidak pernah menjanjikan atau menjamin sebarang keberkesanan atau penyembuhan. Dan, tempoh keberkesanan atau penyembuhan, jika pun berlaku, bergantung pada pelbagai faktor lain juga, termasuklah cara dan tahap amalan serta konsistensi pengambilan dan faktor biologi yang berbeza bagi setiap individu.

6. Dherba.com atau syarikat penerbitannya atau wakil atau agen tidak bertanggungjawab dan tidak boleh dipertanggungjawabkan bagi apa juga kesan nyata atau kesan sampingan akibat penggunaan apa juga info di laman ini.

7. Sesetengah herba dan produk siap di laman Dherba.com dijual menerusi sistem dropship atau affiliate. Aspek keselamatan dan kemujaraban adalah tanggungjawab pembekal-pembekal herba atau produk berkaitan. Penghantaran juga dibuat oleh pembekal-pembekal berkenaan.

(C) Copyright DHERBA.COM 2005 – 2023